Waarvoor kun je terecht bij Brilliant ID?

  • Reparaties aan sieraden
  • Uniek en handgemaakte sieraden uit de collectie
  • Een persoonlijk sieraad op maat, vanaf ontwerp tot eindproduct
  • Trouwringen en verlovingsringen
  • As- en herinneringssieraden
  • Het vermaken van trouwringen of andere bestaande sieraden
  • Het knopen van parelcolliers of parelarmbanden
  • Het reinigen en nakijken van uw sieraden

De juwelenontwerpster als ook goudsmid achter Brilliant ID is Ineke Dekker.

In 2013 ontdekte Ineke haar passie voor sieraden en verhuisde ze naar de diamantenstad Antwerpen. Daar volgde zij een 3 jaar durende technische opleiding tot goudsmid aan het TNA (Technicum Noord Antwerpen). In de avonden volgde zij hier ook een cursus voor het zetten van edelstenen. "Voor mij geeft niets meer waardering dan een idee uitwerken tot een ontwerp en dit met eigen handen te smeden tot een kostbaar juweel om het later terug te zien pronken op iemands lichaam." Ja, deze ambacht past wel in haar straatje.

Na haar opleiding besloot ze naar Londen te verhuizen om daar verder aan haar droom te werken. Ze schreef zich in aan het British Academy of Jewellery (BAJ) in Hatton Garden en behaalde daar met succes haar diploma 'Jewellery Manufacture & Design Level 4'. Direct na deze cursus werd ze aangenomen bij het hoofdkantoor van De Beers Diamond Jewellers als Quality Control Intern. "Het was een bijzondere en leerzame ervaring in zo een wereldbedrijf." Na deze 2 avontuurlijke jaren in Londen kreeg ze toch heimwee naar het mooie Zeeland en richtte daar haar eigen atelier op waar ze U door middel van haar talent en een Brilliant ID graag voorziet van een bijzonder sieraad.

Waarom kiezen voor Brilliant ID?

De juwelen van Brilliant ID worden met veel aandacht en zorgvuldigheid ontworpen en vervolgens met de hand vervaardigd. In tegenstelling tot fabriekssieraden en massaproductie, wordt bij Brilliant ID echt naar u als individu gekeken en komen we met uw inspraak tot een uniek sieraad dat bij U past. Kwaliteit staat bij Brilliant ID zeker boven kwantiteit. Er wordt daarom ook uitsluitend met edelmetaal gewerkt als zilver, goud en platina. Indien gewenst worden de zilveren sieraden bij het afwerkingsproces in mijn atelier gerhodineerd. Wat is rhodineren? Rhodineren is het aanbrengen van een rhodium coating over het metaal door middel van een mechanische actie. Rhodium is een zeer hard metaal met een sterke glans dat bescherming biedt tegen oxidatie. De toepassing van een dergelijke coating op zilveren juwelen zorgt voor bescherming tegen het verkleuren en zwart worden door invloeden van stoffen in de lucht en op de huid. Naast zilver wordt bij Brilliant ID ook witgoud gerhodineerd om de zachtgele gloed van het metaal tegen te gaan. Het laagje rhodium zorgt voor een iets lichtere kleur. De juwelen worden afgegeven in een bijpassend doosje zodat U er thuis ook zorg voor kunt blijven dragen.