3 februari 2023 – collectie verkoop bij Zwaan store – MIDDELBURG

Op 3 februari 2023 zal ik een deel van mijn sieraden collectie te koop aanbieden in de gezellige winkel van ZWAAN dat sinds kort gevestigd is in de Lange Geere in Middelburg. ZWAAN is een duurzaam kledingmerk waarbij alle kleding van het begin tot het eind door Lara met de hand gemaakt wordt. Deze dag zal ik de winkel met mooie en tijdloze kleding van ZWAAN aanvullen met een deel van mijn sieraden. Ik zal zelf aanwezig zijn dus kom gezellig langs!

Vanaf 19 februari 2022 – Sieraden tentoonstelling bij l’Hotel & Spa – RIBEAUVILLE, FRANKRIJK

Een speciale collectie is ontworpen voor de franse streek de Elzas, ofwel l’Alsace. De inspiratie voor deze sieraden collectie zijn de vakwerkhuisjes die karakteristiek zijn voor de Elzas. De geometrische lijnen van deze architectuur zijn terug te vinden in de sieraden. Deze collectie samen met een aantal andere collecties hangen geëtaleerd in het nieuwe en prachtige l’Hotel & Spa in Ribeauvillé.


VAKBLAD EDELMETAAL

De Earthprint Collectie met een fotoreportage in het vakblad Edelmetaal samen met een leuk stukje verdere uitleg. Deze editie van Edelmetaal is gericht op duurzaamheid in onze branche. Omdat Brilliant ID de Gedragscode Verantwoord Goud heeft ondertekend, hoop ik zo mijn steentje bij te dragen aan verbeteringen in de goudsector.


Vanaf 2 oktober 2019 – Sieraden tentoonstelling bij restaurant De Westkaap – WESTKAPELLE, NEDERLAND

Brilliant ID heeft een collectie van haar sieraden tentoongesteld bij restaurant De Westkaap in Westkapelle. Kom gerust eens een kijkje nemen naar de handgemaakte sieraden die Brilliant ID daar te bieden heeft onder het genot van een hapje en een drankje met prachtig uitzicht over de Noordzee.

Sieraden display bij restaurant De Westkaap

vanaf 24 juli 2019 – Sieraden tentoonstelling in hotel Val-Vignes – ST. HIPPOLYTE, FRANKRIJK

Vanaf juli 2019 wordt er een selectie van de sieraden van Brilliant ID tentoongesteld in een vitrine bij de receptie van het 4-sterren hotel Val-Vignes dat is gelegen in het prachtige gebied de Elzas in Frankrijk.

Hotel Val-Vignes
Sieraden display bij de receptie van Hotel Val-Vignes
Sieraden display bij de receptie van Hotel Val-Vignes

15-23 september 2018 – London Design Festival – LONDEN, ENGELAND


27-30 juni 2018 – New Designers – LONDEN, ENGELAND


19 mei – 18 juni 2018 – Valuing Amber tentoonstelling – BEIJING, CHINA

Valuing amberEen tentoonstelling met de resultaten van een internationaal project waarin studenten / afgestudeerden werden uitgenodigd om innovatieve armbanden met barnsteen te maken. Op de onderstaande foto’s ziet u de hiervoor ontworpen en vervaardigde armbanden door Ineke. Ze zijn gemaakt van zilver, olijvenhout en barnsteen.

Deze armbanden collecties zijn tentoongesteld tijdens het London Design Festival 2018, New Designers 2018 in Londen en tijdens een tentoonstelling in Beijing.


Born in a tree with a purpose.
A purpose to protect the tree from insects and inclusions.
Inclusions trapped within the now fresh and fluid amber.
The fluid amber begins to harden.
A harden process that will takes millions of years.
Millions of years later and the inclusions are still intact.
If you ask me; ‘’What is it that makes amber valuable?’’
For me, it definitely is the hiSTORY.
 
My bracelet collection returns the amber to its place of creation, the wood.
The wood will now protect the delicate amber as the amber protected the tree.
Do you want to keep this hiSTORY alive?
Do you want to become her inclusion?
Do you want to become her wearer?
 
 
Ineke Dekker


16-24 september 2017London Design Festival – LONDEN, ENGELAND

A ring is a ring is a ring – Een tentoonstelling met een collectie ringen die zijn geproduceerd als resultaat van een jaar lang samenwerkingsproject tussen drie Europese juwelenscholen: the British Academy of Jewellery; Hochschule Trier en Alchimia Contemporary Jewellery School.

Wat is een ring voor jou? Hiervoor had Ineke drie oude ringen bij elkaar gezocht, één van een kind, één van een moeder en één van een oma. Van deze gedragen ringen heeft ze en mal laten maken en op twee verschillende manieren samengevoegd tot één ring, een ring van drie generaties.

Voor mij is een ring; een stukje, een deel van mij. En van mijn moeder. En van mijn grootmoeder.